Majoritatea companiilor care apeleaza la traininguri sunt in continuare multinationalele, care resimt cert nevoia de dezvoltare continua a angajatilor, dar se remarca si o nevoie in crestere din partea companiilor locale, care incep sa constientizeze rolul unor angajati bine pregatiti. In piata se observa, totodata, ca tendinta, ca fostii angajati din corporatii, cu varsta peste 40 de ani, care isi creeaza propriile business-uri, includ in bugete trainingurile, intelegandu-le importanta. “O mai profunda maturizare, atat a furnizorilor, cat si a clientilor de training, se va vedea in urmatorii cinci ani, odata ce dezvoltarea va fi perceputa ca un proces pe termen lung, avand ca baza de plecare strategia companiei si nivelul real de pregatire al angajatilor. Astfel, este important ca fiecare training sa fie ancorat in realitatea companiei, din punct de vedere al business-ului si resurselor umane”, a completat Ioana Pielescu.
In ceea ce priveste gradul de fidelizare al clientilor, core business-ul QIPA este realizat in principal de clientii vechi, cei noi reprezentand intre 15-20%. Cele mai cautate programe sunt QsimPharma – simulare online de business dedicata industriei farma si Followership – program original Qipa, dezvoltat in colaborare cu compania Votive LLP UK.
In cazul programelor traditionale de dezvoltare a echipelor de vanzari, se observa o evolutie pozitiva a noi nise, cum ar fi cea de Sales Process Efficiency. Astfel, se resimte nevoia unei intelegeri mai profunde a procesului de vanzare si a unei abordari a acestuia din punct de vedere strategic, la diferitele niveluri de executie sau decizie.
– See more at: http://www.ordineazilei.ro/economie/companii/p/trainingurile-de-vanzari-si-management-sustin-cresterea-pietei-si-in-2015#sthash.LVZ10nMa.dpuf