Noile legi ale atractiei corporatiste

Sursa: www.revistabiz.ro

Intr-o perioada in care angajamentul salariatilor a atins cote minime firma de training si consultanta Qipa, alaturi de compania britanica Votive lanseaza pe piata din tara conceptul de Followership, care sa ajute corporatiile sa schimbe comportamentele oamenilor de business pentru atingerea obiectivelor.

Un studiu realizat de firma de cercetare Gallup arata ca 56% dintre angajatii din companiile participante la studiu sunt neimplicati, in timp ce 15% sunt activ neimplicati si numai 29% sunt implicati. “Programe cu adevarat inovative si de dezvoltare, asa cum este Followership, sunt rar intalnite in Europa Centrala si de Est, iar piata din Romania se poate bucura de acum de un astfel de concept”, spune Keith Stanton, fondator si Managing Partner la Votive LLP.

“Followership este validat pe piata din UK si din SUA pentru capacitatea de a schimba mentalitati, abordari si, in final, comportamentele oamenilor de business pentru a-si atinge obiectivele si a indeplini strategia companiei. Echipa Votive este alaturi de partanerii de la Qipa in implementarea Followership in Romania”, mai adauga Keith Stanton. Succesul oricarui lider depinde intr-o foarte mare masura de follower-i si trebuie sa incurajeze o cultura care sa sprijine si sa dezvolte followership-ul eficace. Programul adus de britanici propune trei modalitati de imbunatatire a leadership-ului prin followership: Responsabilizarea intregii echipe, nu doar a managerului, diminuarea ego-ului liderului si rolul de coach al managerului – intelegerea followership-ului induce pozitionarea managerului ca si coach, ceea ce inseamna ca isi va dezvolta oamenii, nu va cere doar rezultate.

“Nevoia de nou, de actual ne-a facut sa cautam pe pietele consacrate in zona de dezvoltare a resurselor umane concepte care sa raspunda noilor provocari ale clientilor nostri: piete in stagnare sau in scadere, bugete din ce in ce mai atent investite, presiunea foarte mare pe profitabilitate, nivel concurential crescut”, spune Catalin Chites, fondator si Managing Partner la Qipa. “Astfel, studiind cele trei mari tari ‘batrane’ in ceea ce priveste trainingul: SUA, UK si Australia, am ales sa ne orientam catre UK pentru ca este mai aproape de Romania ca mentalitate si cultura de business. Votive LLP este compania cu care am decis sa semnam un parteneriat pe zona de training si coaching. Primim numai semnale pozitive si suntem increzatori ca programul va fi foarte bine asimilat de corporatiile romanesti”, mai precizeaza Catalin Chites.

Pe langa dezvoltarea la capacitatea maxima a proiectului Followership  si implementarea de programe customizate pe segmente bine definite de activitate si nevoi specifice, firma de training si consultanta Qipa mai are doua directii strategice importante pentru anul 2014: cresterea echipei de vanzari si consolidarea actualelor parteneriate. Mai mult, principalul obiectiv al companiei pentru anul viitor este cresterea cifrei de afaceri cu 20%, la peste 500.000 de euro pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.