Generaţia contra-cronometru: De ce se implică tinerii din ce în ce mai puţin la job

Daily Business, Septembrie 2015

radul de implicare a angajaţilor la locul de muncă este in scădere la nivel global. Iar această tendinţă se observă cel mai mult la nivelul generaţiei tinere, spune Ioana Pielescu, managing partner al companiei de training si consultanţa corporate Qipa. Vezi care sunt cei 4 factori energofagi care ucid entuziasmul proaspeţilor angajaţi.

“Tendinţa umană este de a depune efortul minim pentru rezultate maxime. Rămâne la aprecierea fiecăruia ce înseamnă aceste praguri. Tendinţa este ca nivelul de implicare emoţională să fie în scădere – cu atât mai mult la generaţiile mai tinere, unde socializarea se realizează mijlocit (Facebook, Twitter etc)”, consideră Ioana Pielescu. 

Aceasta menţionează 4 factori ce cauzează presiunea din ce în ce mai mare la care sunt supuşi angajaţii, în special cei tineri:

Daily Business

1. Un ritm de dezvoltare foarte rapid al instrumentelor de lucru – ai nevoie de energie şi efort (chiar dacă nu neapărat conştientizate) ca să poţi ţine pasul cu ele. 

2. Volum de informaţii copleşitor – nu mai putem vorbi despre era informaţiei, ci de cea a managementului informaţiei. Nu mai ştim ce sursă este validă, pe cine să credem şi atunci consumul intern este incredibil. De aceea, a apărut trendul de a renunţa la televizor – pentru a-ţi putea crea un pic de timp şi spaţiu de linişte. 

3. Varietatea ofertelor de produse și servicii este copleşitoare. Ritmul de apariţie a modelului următor la telefoane, laptop-uri, gadget-uri în general este atât de rapid, încât nu apuci să te familiarizezi cu modelul actual că a şi fost lansat unul nou. Dorinţa de a avea ce e mai nou, mai performant este normală, dar şi „ajutată” de societate. 

4. Orientarea către exterior: Să ai, să arăţi că ai (că poţi) – trăitul în comparaţie cu ceilalţi ne consumă foarte mult atât fizic, cât mai ales emoţional.

“În aceste condiţii, trebuie să oferi din energia ta familiei, prietenilor şi job-ului. Orice statistici se vor face, mai ales pentru cei care au copii, aceştia vor fi pe primul loc întotdeauna în faţa serviciului. Şi e normal să fie aşa”, adaugă reprezentanta Quipa. 

Dar revenind la nivelul de implicare: de unde resurse dacă din toate direcţiile apar numai consumatori şi aceia mari şi din ce în ce mai energofagi?

Ioana Pielescu spune că, pe partea cealaltă, ar trebui să existe un sistem de “refill” – să poţi să suplineşti acest consum cu un aport şi mai mare de energie (ca să dea cu plus…. aşa ar fi de dorit). 

“Dar aici apar alte limitări: alimentaţia, durata şi calitatea somnului, nivelul de conştientizare de sine al fiecăruia (astfel încât să ştii şi să poţi să spui stop!), disciplina zilelor libere”, conchide Pielescu.